De enige manier om aan de woningvraag in Zwolle te voldoen en voor de woningbouwcorporaties om aan hun bouwverplichtingen te voldoen, is de hoogte in te gaan met de woningbouw. In Zwolle zullen er in de komende tien jaren 300 woningen bijkomen in Stadshagen, zegt Openbaar Belang-directeur Sjoerd Quint in een reactie op het nieuws. Volgens SWZ-directeur Monique Boeijen zal slechts 20 procent worden bestemd voor sociale huurwoningen.

Volgens Quint zal, naast de 300 woningen per jaar die worden gebouwd in Stadshagen, het de bedoeling zijn om nog eens 300 woningen per jaar te bouwen in de bestaande stad, maar voor de plannen zijn er wel bouwlocaties nodig. Volgens Boeijen is dit “gecompliceerd en tijdrovend want er is nog geen zicht op voldoende potentiële locaties om de vereiste aantallen te bouwen. ,,Wij willen nog steeds die driehonderd woningen per jaar bouwen, maar het blijft nu hangen op mogelijke locaties.”

Op dit moment is de druk erg groot op de woningmarkt. Om aan de vraag te voldoen zouden er wel 800 woningen per jaar bij mogen, zegt Quint. “Wij blijven druk zetten op het vinden van goede Zwolse bouwlocaties in de bestaande stad”.

Bron: AD
06-02-2018