Planten in je huis hebben meerdere functies, denk hierbij aan decoratie en gezondheid. Nu is het de vraag waar je planten het beste kan plaatsen als het je gezondheid een boost wil geven?

Uit onderzoek van de Wageningen University zouden planten een positief effect hebben op het welzijn. Zo zou de gemoedstoestand erop vooruit gaan en wat groen in huis is ook leuk om te aanschouwen. Overigens is het niet de makkelijkste decoratie die je in huis kan halen.

Om te weten waar je een kamerplant moet plaatsen, lees je het label van de plant, adviseert groenspecialist Steef Maarsen van Intratuin. “Het kost misschien wat tijd, maar zo maak je een goede keuze.” Toch is er ook in algemene zin wat te zeggen over de ruimtes waarin een plant tot bloei komt.

Planten zijn erg goed voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Het zorgt voor iets meer zuurstof in de kamer. Ook kunnen planten er goed overleven omdat het vaak net ietsjes donkerder is. Overigens doen planten het in de woonkamer en keuken ook altijd goed. Echter wordt hier wel vaak de fout gemaakt dat de plant vol in de zon wordt gezet. Hierdoor krijgen de bladeren lelijke plekken.

Bron: Nu.nl
6 mei 2022