Wanneer is nou de beste periode om een woning te kopen?
Volgens Roeland Kimman van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM), worden veel woningen verkocht in de tweede en het laatste kwartaal van het jaar. Dit geldt voornamelijk voor woningen die buiten de grote steden liggen. Dan loont het om even te wachten tot een nieuw aanbod in de zomervakantie. Vaak hebben dan de aankoopmakelaars net iets meer tijd en aandacht voor je. Voor de grote steden zoals Amsterdam, Haarlem en Utrecht maakt het niet heel veel uit in welke periode je het wil kopen, de vraag is daar namelijk groot en het aanbod klein.

Daarnaast zijn er andere aspecten belangrijk voor het kopen van een woning, zoals een vaste prijs. Het is belangrijk om van te voren het bedrag te bepalen dat je wil betalen. Kijk in de omgeving van de woning voor gegevens van de verkoopprijs van andere woningen. Dit helpt om goed te kunnen onderhandelen. De gegevens kunnen opgezocht worden via het Kadaster.

Daarbij zal het je als koper van een nieuwe woning erg helpen als je flexibel bent qua oplevertermijn. Als de verkoper snel wil verkopen, laat dan weten dat jij de financiering rond hebt. Dit vergroot je kans.

Bron: NU.nl
26-04-2018