De Branchevereniging VvE Beheerders (BVVB) lanceert een eigen keurmerk tijdens haar eigen 10-jarig jubileum op 4 november. Het keurmerk moet malafide beheer tegengaan en voorkomen dat geld van woningeigenaren in de zakken van VvE-beheerders terecht komt, zoals eerder dit jaar in Nijmegen gebeurde.

Beheerkantoren voor VvE’s hebben beschikking over het geld van de VvE’s, maar hoeven niet aan dezelfde regels te voldoen als bijvoorbeeld banken. Hierdoor kreeg een Nijmeegse beheerder het deze zomer voor elkaar om honderdduizenden euro’s achterover te drukken. Branchevereniging BVVB vond het hoog tijd om hier iets aan te doen, en introduceerde een eigen keurmerk.

Beheerders die het keurmerk aanvragen, ondergaan een uitgebreide controle op basis van onder andere financiële gegevens, personeelsdossiers, VOG’s en arbeidscontracten. Alle bestaande leden van de BVVB zullen de komende tijd deelnemen aan de keuring, want het wordt een voorwaarde om lid te kunnen worden van de branchevereniging. Met het keurmerk hoopt de BVVB kwaliteit en betrouwbaarheid te kunnen waarborgen.

Bron: BVVB
6 november 2022