Het is algemeen bekend dat het lastig is voor starters op de woningmarkt. Huizen worden snel verkocht, tegen hoge prijzen en het aanbod is laag. Met deze 5 tips leer jij hoe je als starter minder snel achter het net vist bij jouw droomhuis.

1)Neem een aankoopmakelaar in de arm
Een aankoopmakelaar weet precies welke huizen er op de markt komen. Zo krijg je als een van de eersten het nieuwe aanbod al te zien.

2)Wees duidelijk in wat jouw wensen zijn
Het is belangrijk dat jij als koper precies weet waar jouw ideale woning aan moet voldoen. Zo kun je snel handelen en loop je niet achter de feiten aan in de zoektocht. De makelaar kan je op deze manier ook snel helpen met matchen van passend aanbod.

3)Persoonlijk contact met je makelaar
Dit spreekt vanzelf: loop binnen bij je makelaar en bespreek in persoon wat jouw woonwensen zijn. Zo is de makelaar beter op de hoogte van jou als persoon en weet hij beter welke woningen bij jou passen.

4)Doe onderzoek naar de buurt
Natuurlijk kan jij jouw droomhuis gevonden hebben; maar onderzoek ook eens hoe het er aan toe gaat in de buurt. Misschien wordt er over een paar jaar wel flink gebouwd in de buurt. Dit is handig om van tevoren te weten.

5)Waak ervoor niet de hoofdprijs te betalen
Het is verleidelijk; maar stort jezelf niet in financiƫle problemen om toch maar dat ene huis te bemachtigen. Jouw aankoopmakelaar kan met een rationele blik kijken en vertellen wat een huis echt waard is.

15 mei 2018
Bron: Indebuurt Enschede